Onlinelistans verifierade hemsidor

Från sport och musik till teknik och historia — våra fritidsintressen spretar åt alla möjliga håll, med det enda gemensamma att det skänker oss glädje och stimulans. Men när det kommer till att hitta bra och användbar information underlättar det för allesammans med en länksamling bestående av granskade och godkända hemsidor. För de aktörer som vill öka sin synlighet kan det vara en god investering att börja synas på t.ex. list-hemsidor med verifierade sajter för att hamna i sökresultaten vid fler googlingar, och därmed bli upptäckta av de som intresserar sig för just hemsidans innehåll.

Underlätta för användaren genom detaljerade kategorier

Många internetanvändare är vana att tack vare tjänster från Google och liknande aktörer snabbt hitta resultat när de letar efter saker som kan väcka deras intresse. Sedan sökmotorernas behöver man inte längre vara expert på katalogisering för att hitta rätt bland nätets vindlande gångar, och med listor online kan användaren snabbt hitta vad hen söker. För att öka antalet sökträffar genom onlinelistor är det klokt att använda en systematisk approach till att skapa kategorier som är lätta att navigera mellan. En bra rubrik kan både väcka intresse och inspirera nya tankar, samtidigt som den snabbar på sökningen avsevärt för den användare som redan vet exakt vad hen letar efter.

Två fördelar och en nackdel med registrera sajter

 • Genom att ingå i katalogen över onlinelistans granskade sajter ökar sidans träff-frekvens märkbart, vilket underlättar för både sajtens ägare och för de användare som kommer ha glädje av att hitta till informationen på hemsidan.
 • En förteckning över granskade sidor ökar trovärdigheten och intygar att de är relevanta för läsaren, vilket är en viktig faktor när allt mer av innehållet på webben är av tveksam kvalité. Att öka förtroendet för hemsidan blir allt mer nödvändigt för den som vill nå genom det omfattande bruset.
 • Att registrera hemsidan kostar en slant för att den ska granskas och godkännas. För en sida med mycket trafik är avgiften i regel försumbar jämfört med andra kostnader för domännamn och liknande, men för en liten aktör inom nöje och fritid kan det innebära en kännbar utgift.

Vad är Hallux Valgus och vad kan man göra åt det?

Hallux Valgus är en åkomma som drabbar stortån, eller rättare sagt stortåleden. Det kan vara både smärtsamt att dras med samt problematiskt, till exempel när det kommer till att hitta ett par skor som sitter skönt och bekvämt. Läs mer om Hallux Valgus, vad det är och vad man kan göra för att lindra besvären här.

Mer om Hallux Valgus

Hallux Valgus innebär att stortåleden blivit felställd och därmed att hela stortån vinklas in mot dom andra tårna. Om åkomman utvecklas under en längre tid är det vanligt att en knöl, eller så kallad benutväxt bildas över leden. Denna är väldigt känslig för tryck, till exempel från skor.

Hallux Valgus är ett av dom mest vanliga problemen i framfoten och man tror att den vanligaste orsaken är ärftlighet. Åtminstone löper man större risk att drabbas om det finns en eller flera andra i släkten som också drabbats.

Symtom och besvär kan variera från person till person – för vissa är det ”bara” svårt att hitta ett par skor som sitter skönt till följd av den snedställda tån och för andra kan det bli så illa att det till sist är svårt att gå normalt.

Olika hjälpmedel

Ett bra hjälpmedel för den som lider av Hallux Valgus är ett par bra skor. Undvik spetsiga och hårda skor som trycker över foten – i synnerhet över stortåleden. Se till att det finns gott om plats i skorna utan att dom börjar skava och välj gärna ett par med extra bra stöd. Behöver man kan man komplettera med någon sula, till exempel en som ger stöd under fotvalvet.

Förutom ett par bra och fotriktiga skor finns även flera andra tillbehör att prova för den som har besvär med en smärtande stortåled. Dessa kallas bland annat för följande:

 • Tåspridare
 • Tåskydd
 • Förfotsstöd
 • Förfotsbandage

Hjälpmedlen finns i olika material och flera av dom används för att hjälpa tån tillbaka till ”rätt” position men också för att ge stöd och avlasta smärtan.

Andra behandlingar

Det finns inga kända behandlingar, så som sjukgymnastik eller liknande, för Hallux Valgus så den med allvarliga problem kan behöva operation för att få bukt med besvären. Det är dock ovanligt och dom flesta som drabbas behöver inte söka läkarvård över huvud taget eftersom man själv kan förebygga med dom många hjälpmedlen som finns att tillgå.

Tips när du ska anlita flyttfirma

När du ska flytta har du mycket att tänka på. Förutom själva flytten i sig ska du också städa, byta adresser, ha kontakt med banken och skaffa nya avtal och abonnemang. Genom att anlita en flyttfirma kan du minska på stressen rejält. Innan du bestämmer dig för att anlita någon, finns det ett par saker som du med fördel kan tänka på.

Jämför offerter

Genom att jämföra offerter kan du vara säker på att du betalar ett marknadsmässigt pris. Det finns tjänster på nätet som enkelt låter dig få flera olika prisförslag för en och samma uppdragsförfrågan. Givetvis går det också bra att själv kontakta flera firmor man tycker verkar intressanta för att sedan jämföra offerterna de ger.

Kontrollera att din flyttfirma har yrkestrafiktillstånd

En flyttfirma som inte har yrkestrafiktillstånd kan bryta mot lagen. I lagboken kan man läsa att den som ställer förare och fordon till förfogande, och tar betalt för att utföra tjänster, ska ha ett sådant tillstånd. Om inte, kan den ansvariga riskera fängelse i upp till ett år, eller böter.

Ordna ett skriftligt avtal

Genom att ordna ett skriftligt avtal med din flyttfirma minskar du risken för en tvist efter på. Det är lätt att tro att något sådant inte kommer att ske – men det är en snabb och billig försäkring att ordna det skriftligt på förhand. I avtalet bör följande framgå:

 • Vad som ska göras
 • När det ska göras
 • Till vilket pris det ska göras

Även om du som regel kan lita på att en flyttfirma och andra tjänsteföretag håller muntliga avtal, är det tryggast att ha det svart på vitt.

Gör upp om ett fast pris

Att få ett fast pris är oftast det bästa. Då vet du på förhand vad du behöver betala och kan vara på din vakt mot saltade fakturor. Om du får ett ungefärligt pris bör du vara medveten om att slutpriset inte får vara högre än 15 procent från det – givet att inget annat har avtalats.

Var tydlig med vad som gäller

Din flyttfirma bör ha god information om uppdraget på förhand. Till exempel är det viktigt att du berättar om du ska flytta tunga saker som exempelvis pianon eller kassaskåp. Du bör också berätta om du har särskilt värdefulla föremål, till exempel konstverk, som ska flyttas.

Hitta det bästa billiga bredbandet

Eftersom nästan alla människor behöver internet i sin vardag finns det en stor marknad för att leverera uppkoppling till både privatpersoner och företag. Genom konkurrensen som uppstår mellan aktörerna får kunderna bra möjligheter att hitta det bästa och billigaste bredbandet, men det kan vara svårt att överblicka alla de tjänster som erbjuds. Att jämföra och undersöka bästa billiga bredband är därför viktigt för att kunna teckna ett abonnemang som man blir nöjd med i längden.

Fyra viktiga egenskaper hos ett bra bredband

Vad exakt är då ett bra bredband? Det beror lite på vem som ska använda det, och var hen ska använda det. Men det finns alltid gemensamma nämnare.

 • Bredbandet är stabilt och driftsäkert utan störningar. Detta är viktigast för de allra flesta.
 • Hastigheten är tillräckligt hög för det som användaren behöver göra. Här är kraven väldigt olika beroende på om bredbandet ska användas till att kolla mail, kolla på live-sändningar eller till att spela online-spel.
 • Tekniken finns tillgänglig och fungerar. Idag har nog de flesta hört talas om bredband via fiber, men om inte denna tekniken redan finns indraget till huset är det väldigt dyrt att installera. Visserligen kan värdet vid en försäljning öka, men utgiften blir betydligt större än för ett mobilt bredband.
 • Kapaciteten är tillräcklig för alla som ska använda nätverket. Beroende på hur många som bor i hushållet och vad de vill använda internet till kan det behövas olika snabb uppkoppling. Om två personer samtidigt vill streama film och spela spel behövs snabbare bredband än om de läser varsin e-tidning.

Välj det bästa billiga bredbandet

Genom att jämföra olika bredband går det smidigt att hitta det bästa och samtidigt billigaste erbjudandet. Många gånger så skiljer det rejält i pris mellan olika leverantörer, och det kan även skilja beroende på om man bor i en stad eller på landsbygden. Tänk också på att marknaden inom bredband utvecklas i väldigt snabb takt, och att det därför är en god vana att jämföra abonnemang då och då, för att välja det bästa.

Anställ en interim CIO för företagets kommunikativa framtid

Har ett företag problem med kommunikationen eller står inför en större förändring av företaget i och med att det utvidgas kommer nya utmaningar. Kommunikationen inom företaget är avgörande och en interim CIO från Brightmill kan därför vara nödvändig.

Vad gör en interim CIO?

CIO står för Chief Information Officer och styr över det interna kommunikationssystemet i företaget. En interim CIO har därför ansvar att se till att det finns en fungerande kommunikation men endast inom en begränsad tid. En interim CIO kan vara bra om den ordinarie är sjuk, om det behövs hjälp vid rekryteringsperioder eller liknande. Om företaget kört fast och behöver extern kompetens för att gå vidare är en interim CIO en perfekt lösning eftersom denne har nya ögon och andra perspektiv.

Varför en interim CIO är bra att anställa

Det är vanligt att företag fastnar i gamla strukturer och rutiner eftersom företag ofta har anställda som inte kommer på nya lösningar och därmed begränsar möjligheten att växa. En interim CIO kan bryta detta mönster och skapa nya vägar att gå vilket kan utveckla företaget. Ibland kan inte ordinarie personal leda förändring framåt eftersom företaget är emot det av någon anledning. Därför kan inhyrd personal sätta bollen i rullning och skapa förändring.

Digitalisering

En interim CIO:s uppdrag är sålunda att driva digitaliseringen framåt och hjälper till att vända avdelningar som inte fungerar. Det handlar om att driva bolaget framåt. Digitaliseringsboomen fortgår och det handlar om att hitta smarta system som alla kan använda.

 • Det handlar om att ta bort onödiga moment och arbete som inte behövs göras lokalt eller manuellt.
 • Det är viktigt att få in kommunikation och logik, som exempelvis robotar och AI som ger bra stöd i beslutsprocessen.
 • Hur man använder sina resurser är viktigt, eftersom mycket arbete läggs på helt oväsentligt arbete.
 • Grundförutsättningen är att alla som arbetar är ett team, och ännu viktigare i och med digitaliseringen. Om man jobbar tillsammans kan fantastiska saker hända och utvecklingen kan starta.
 • Medarbetare och avdelningar kommer till följd av bättre digitala hjälpmedel att kunna kommunicera bättre och effektivare. Detta leder till att tid som slösats på ineffektiv kommunikation kan användas för företagets utveckling.

Fakta om Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag är ett svenskt elbolag som har kontor i Skåne och i Stockholm. De är en leverantör men inte producent. Företaget försöker framförallt att konkurrera med låga priset och god kundservice.

Tre konkurrensfördelar hos Stockholms elbolag

Under ”Om oss” på hemsidan presenterar Stockholms Elbolag tre orsaker till att välja just detta elbolag.

 • Billigast möjliga el
  Stockholms Elbolag producerar ingen el – de är istället ett distributionsföretag. Eftersom de inte säljer el har de inget behov av att hålla uppe priserna. Istället kan de ha fokus på att leverera så billig el som möjligt till sina kunder.
 • ”Elmarknadens bästa kundservice”
  Konkurrensen är hård inom branschen och kunder väljer i allt större grad att byta elbolag om de inte är helt nöjda. För att få nya kunder, och behålla befintliga, har Stockholms Elbolag valt att sträva efter att erbjuda ”Elmarknadens bästa kundservice”.
 • Samfakturering
  Kunderna kan få en enda faktura som samlar ihop kostnaderna för både el och elnät. Detta även om kunden har flera olika anläggningar. Detta är elbolaget ensamma om att erbjuda i Sverige. En lösning som är mycket uppskattad av kunderna tack vare betydligt enklare administration.

Premium – Välja avtal

Elpriset kan gå upp och ner relativt kraftigt. Det betyder även att villaägaren och vissa företag kan få kraftigt ändrade elkostnader över tid. Samtidigt påverkas inte hyresgästen på samma sätt då förbrukningen är betydligt lägre. För att möta olika kundgrupper har Stockholms Elbolag valt att erbjuda tre olika avtal. Det som skiljer är om det är rörligt pris, fast pris eller en mix av dessa.

Premium Fastpris

Premium Fastpris rekommenderas till privatkunder och företag. Här tecknas 1 – 10 års avtal med ett fast pris under hela löptiden. Ett säkert sätt att veta vad kostnaden kommer att bli per kW. Smidigt om budget behöver göras då detta ger så låg risk som möjligt.

Premium Garanti

Premium Garanti rekommenderas till villaägare och företagare. Det unika med avtalet är att det ger ett fast pris vintertid. Det tecknas på 1 – 5 år och har fast pris på el från oktober fram till mars. Därefter övergår det till rörligt pris.

Premium Försäkring

Premium Försäkring rekommenderas till företag. Här används ett pristak. Även om priset kan röra sig så kommer det aldrig gå över denna nivå för kunden.

(All fakta är från hemsidan till Stockholms Elbolag. Det är därmed den fakta som de kommunicerar ut till sina kunder)

Tillhandahåll kundtjänst online via tredje part

Idag använder sig många företag av en tredje part för att kommunicera med företagets kunder. Så om du har funderat på att outsourca kundsupporten är du långt ifrån ensam. Det finns dessutom mycket att vinna på att tillhandahålla kundtjänst online via en samarbetspartner.

För idag är kunder vana att kunna kommunicera via de kanaler som de föredrar. Det kan till exempel röra sig om e-post, chatt, sociala medier eller telefon. Och som du säkert känner till bör man som företag kommunicera med kunden i den kanal som denne föredrar.

Därför är kundtjänst online via chattfunktion populärt

När det kommer till direktchatt finns det flera anledningar till att många kunder föredrar denna kontaktväg. Dessa är några av de främsta orsakerna:

 • Det är bekvämt för kunden att chatta med en kundtjänst online. Genom direktchatt kan kunden upprätta en direktkontakt med kundtjänsten. Som kund har man dessutom möjligheten att multitaska medan man chattar med supporten. Så även om kunden behöver vänta lite på svar kan hen göra annat under tiden som hen väntar. Och till skillnad från vid e-postkontakt kan ärendet avhandlas på relativt kort tid.
 • Det går ofta fortare att chatta än att få hjälp på andra sätt. En nöjd kund är en bra kund. Och ett sätt att hålla kunden nöjd är att hålla nere väntetiden i kundtjänsten. Detta görs enkelt och effektivt med direktchatt – det är faktiskt ett av de bästa sätten att maximera produktiviteten på supportavdelningen. Hur man än vrider och vänder på det går det vanligtvis fortare för kunden att få svar via en chatt än via andra kontaktvägar. Därför är det en kontaktväg som har fördelar för såväl kunden som för ditt företag.
 • Direktchatt är en kontaktväg som bygger långsiktiga kundrelationer. För att ett företag ska kunna vara långsiktigt framgångsrikt är det viktigt med långsiktiga kundrelationer. Dessa säkerställer nämligen kundnöjdhet och att kunderna får en bra upplevelse längs hela kundresan. Och kunder som får bra support via direktchatt är ofta mer benägna att bli nöjda och återkommande kunder. Även detta är såklart en vinn-vinn-situation för både kunden och ditt företag.

Frågor om stambyte – och svar från erfaren firma i Stockholm

Danixo är ett företag i Stockholm som arbetar med stambyte. För den som går i tankarna om att göra en sådan renovering, eller för den som bara är nyfiken, finns det gott om matnyttig information på deras hemsida. Här sammanställer vi delar av den informationen – i FAQ-form.

Danixo i Stockholm: Vilka tekniker för stambyte erbjuds?

På sin hemsida påpekar Danixo att Stockholm är mångfacetterat vad gäller fastigheterna – ett stambyte kan utföras på flera sätt och tekniken anpassas till viss del efter fastigheten. Företaget berättar om ett flertal olika tekniker:

 • Traditionellt stambyte
  Den traditionella tekniken är den äldsta och den som är mest välbeprövad. Många menar också att det är den här metoden som gör att rören håller längst. Metoden innebär att man börjar med rivning av alla våtutrymmen och kök – och sedan byter samtliga ledningar och rör som sitter i huset. Sedan skall våtutrymmena byggas upp på nytt igen.
 • Kassett stambyte
  Kasettekniken liknar den traditionella, med skillnaden att man placerar stammar och rör i våtrumskassetter som sitter utan på väggen. Metoden har blivit ganska populär, och vägghängda toaletter sätts i samma kassett.
 • Partiellt stambyte
  Vid ett traditionellt stambyte ersätts alla stammar och ledningar på en gång. Vid ett partiellt byte så byts rören ut i olika omgångar. Danixo säger att det här är en vanlig metod för stambyte i Stockholm, och görs ofta i samband med renovering av badrum och/eller kök.

Hur ofta ska ett stambyte göras?

Man brukar säga att det bör göras efter ungefär 40 till 60 år efter att det senaste bytet gjordes. Det är dock inte ovanligt att det görs med tätare intervaller än så. Det beror helt enkelt på rörens skick och hur de har belastats. Flera rörfirmor i Stockholm, inte bara Danixo, kan säkerligen vittna om att en del stammar börjar få ett behov av byte redan efter 30 års användning.

Hur lång tid tar det?

Det varierar lite, naturligtvis. Danixo skriver på sin hemsida att det inte brukar ta längre än 8 till 12 veckor att få allting klart. Det här är dock under förutsättningen att projektet är gott planerat. Partiella stambyten tar som regel betydligt kortare tid än så – men oavsett metod och teknik krävs alltid god planering innan projektet påbörjas.

Ny prisvärd produkt

Dildolistan anges att Satisfyer pro 2 next generation är ”prisvärd”. Men vad innebär detta och vad kostar egentligen produkten – och dess konkurrerande modeller?

Varierat pris på Satisfyer pro 2 next generation

Att något är ”prisvärt” innebär att priset positivt speglar produktens funktion och kvalité. Därmed är första punkten att se på vad priset är. I en uppställning av ett flertal E-butiker som säljer Satisfyer pro 2 next generation framkommer det däremot tydligt att priset varierar kraftigt. Prisjämförelsen på Dildolistan.se anger att en E-butik sålde denna lufttrycksvibrator för 199 kr, vilket är mycket lågt. Men samtidigt visar jämförelsen att exakt samma modell kan köpas för närmare 800 kr. Detta alltså utan att någon av dessa butiker har rea eller kampanj.

Är Satisfyer pro 2 next generation prisvärd? Det beror därmed på vilket pris som kunden betalar. Den som betalar 199 kr bör inte ha samma krav på funktion och estetik som den som betalar 800 kr – – även om det är samma produkt.

Prisvärd utifrån funktion

Dildolistan.se har även en längre recension på denna modell. I början av recensionen nämns att ”Satisfyer pro 2 next generation är prisvärd”. Längre ner nämns de fördelar som gör produkten värd sitt pris.

 • Satisfyer Airpulse
  Satisfyer Airpulse är den unika teknik som används. Det betyder i korthet att stimulering sker med lufttryck samt med vacuum. Detta alltså istället för beröring som klassiska modeller använder sig av. Ska den ställas mot andra vibratorer är det alltså viktigt att jämföra mot andra lufttrycksvibratorer då dessa ger en helt annan njutning än andra modeller.
 • Ergonomisk och enkel att hålla ren
  Både ergonomi och hur lätt modellen är att hålla ren väger tungt i recensioner. På dessa punkter får även Satisfyer pro 2 next generation mycket gott omdöme. Enkelheten att hålla ren den beror till stor del av att munstycket är av följsam silikon. Ett material som ofta används inom medicinsktekniska produkter.
 • Vattentålig
  Att den är vattentålig fyller två viktiga funktioner. För det första kan den användas i duschen/badet. För det andra blir den lätt att hålla ren. Munstycket rengörs exempelvis enkelt med tvål och vatten. Eftersom det är silikon bör även vattenbaserat glidmedel användas. I annat fall kan silikonet skadas.

Enkel och smidig bilskrot i Nyköping

När bilen börjar bli gammal och trasig så är det dags att skrota den. Det kan vara en omständlig process som man helst skjuter upp till senare. Däremot är det farligt att köra runt i en bil som inte är i skick att vara på vägarna så bilskroten bör ske så snabbt som möjligt. Som tur är finns en bilskrot i Nyköping som gör det hela enklare för alla som behöver skrota sitt fordon.

Bilskrot i Nyköping och dess fördelar

Att skrota bilen kan bli dyrt och besvärligt när man transporterar den till tippen eller när man vill montera av några speciella delar som går att återanvändas. I Nyköping så hämtar bilskrotsföretaget bilen eller fordonet som ska skrotas helt kostnadsfritt. Dessutom så erbjuder de som har bilskrot i Nyköping att demontera delar som är återvinningsbara samt sälja de delar som är säljbara. De kan skrota alla bilmärken samt lätt lastbil vilket gör att man inte behöver begränsas.

Det är viktigt att ha ett bra miljötänk och policys när det kommer till att skrota bilen i och med att bilar innehåller många miljöfarliga delar och är byggd av material som går att återvinnas. Vid en bilskrot i Nyköping jobbar de miljövänligt genom att de återvinner alla delar på fordonet som är möjligt samt återanvänder de delar som fortfarande är i tillräckligt bra skick.

Hjälp av bilskrot i Nyköping

När man har bestämt sig för att skrota sin bil så är det fördelaktigt att kontakta ett företag som kan hjälpa en med hela proceduren. Det enda man då behöver ha koll på är att man har ett giltigt registreringsbevis, bilnycklar och legitimation till hands på den bestämda dagen för upphämtning. Därefter är det inget man behöver tänka på utan företaget som hjälper en med bilskrotningen gör resten. Det bilskrotningsföretaget gör är:

 • Mottagningsbevis
 • Demontering
 • Återvinning
 • Skrotning

Det är ett tryggt och säkert sätt att låta ett företag hjälpa en med skrotningen eftersom det är en krånglig process som måste gå rätt till utifrån vissa regelverk och miljöaspekter. Den bilskrot i Nyköping som utför denna tjänsten gör det smidigare, billigare och miljövänligare att skrota bilen.