Prisjämförelse av Smarto hjälper dig att hitta billigaste maten på nätet

Funderar du, som många andra, på att börja handla din mat på nätet? Att slippa springa in i en matbutik efter jobbet, när alla andra också är där? När varorna du ska ha kanske är slut och när du tvingas stå i kö så länge att du blir för trött för att ens tillaga maten när du kommer hem? Då kan du ha nytta av en prisjämförelse av Smarto, som dels visar var du kan hitta den billigaste maten men också vilken butik som har bäst näthandel och service.

Prisjämförelse av Smarto – så mycket skiljer samma varor i pris

I den prisjämförelse av Smarto som finns att hitta på deras hemsida finns en tabell över olika butiker som erbjuder onlinehandling har man jämfört priset på samma typ av vara. Märket kan däremot skilja sig men man kan ganska snabbt se att det finns både stora och små skillnader på vanliga basvaror som handlas av dom flesta familjer.

För ett helt vanligt paket mellanmjölk skiljer det till exempel fem kronor mellan det billigaste och dyraste – vilket blir mycket om man köper flera paket i veckan. Tre paket i veckan under ett år ger alltså en prisskillnad på 780 kronor på ett år.

Nedan följer några andra exempel på hur mycket det skiljer sig mellan billigast och dyrast:

  • Matlagningsgrädde – 7 kr
  • Ekologiska ägg – 6 kr
  • Kokt skinka – 12 kr
  • 1 kyckling (samma märke) – 17 kr

Man har även jämfört en matkasse med samma varor, där totalsumman skiljer sig med hela 185 kronor mellan den billigaste och dyraste. Två matkassar i veckan blir då alltså nästan 20 000 kronor på ett helt år!

Andra jämförelser

Kort och gott kan man säga att genom att ta del av den prisjämförelse av Smarto som gjords på helt vanliga matvaror så kan man spara en hel del pengar. Men förutom det finns även annan bra information att ta del av, för den som gillar just jämförelser.

Att handla på nätet innebär också att många vill ha hemleverans och även här finns tabeller över hur mycket det kan skilja sig i pris. Här kan man se att visa har ett fast pris för leverans medan andra tar en högre avgift ju längre transporten blir. Priset kan här skilja sig från 0 till 129 kronor. Även denna prisjämförelse av Smarto kan vara till nytta för den som vill handla online både smidigt och billigt.