Att något är ”prisvärt” innebär att priset positivt speglar produktens funktion och kvalité. Därmed är första punkten att se på vad priset är. I en uppställning av ett flertal E-butiker som säljer Satisfyer pro 2 next generation framkommer det däremot tydligt att priset varierar kraftigt. Prisjämförelsen på Dildolistan.se anger att en E-butik sålde denna lufttrycksvibrator för 199 kr, vilket är mycket lågt. Men samtidigt visar jämförelsen att exakt samma modell kan köpas för närmare 800 kr. Detta alltså utan att någon av dessa butiker har rea eller kampanj.

Är Satisfyer pro 2 next generation prisvärd? Det beror därmed på vilket pris som kunden betalar. Den som betalar 199 kr bör inte ha samma krav på funktion och estetik som den som betalar 800 kr – – även om det är samma produkt.

Prisvärd utifrån funktion

Dildolistan.se har även en längre recension på denna modell. I början av recensionen nämns att ”Satisfyer pro 2 next generation är prisvärd”. Längre ner nämns de fördelar som gör produkten värd sitt pris.

  • Satisfyer Airpulse
    Satisfyer Airpulse är den unika teknik som används. Det betyder i korthet att stimulering sker med lufttryck samt med vacuum. Detta alltså istället för beröring som klassiska modeller använder sig av. Ska den ställas mot andra vibratorer är det alltså viktigt att jämföra mot andra lufttrycksvibratorer då dessa ger en helt annan njutning än andra modeller.
  • Ergonomisk och enkel att hålla ren
    Både ergonomi och hur lätt modellen är att hålla ren väger tungt i recensioner. På dessa punkter får även Satisfyer pro 2 next generation mycket gott omdöme. Enkelheten att hålla ren den beror till stor del av att munstycket är av följsam silikon. Ett material som ofta används inom medicinsktekniska produkter.
  • Vattentålig
    Att den är vattentålig fyller två viktiga funktioner. För det första kan den användas i duschen/badet. För det andra blir den lätt att hålla ren. Munstycket rengörs exempelvis enkelt med tvål och vatten. Eftersom det är silikon bör även vattenbaserat glidmedel användas. I annat fall kan silikonet skadas.