Cyklar handlar man längre inte idag bara hos nischade butiker. När du har gjort en noggrann överläggning om vilken cykel det är du ska ha, kommer beslutet att välja var du ska köpa den. När det tidigare möjligen fanns ett fåtal cykelhandlare att välja mellan, hittar du idag cyklar hos stora sportbutiker, byggvaruhus och ibland till och med i de riktigt stora matbutikerna. 

Stort urval krävs

Det säger sig självt att du troligen har ett ganska litet urval om du planerar att köpa cykel hos ett byggvaruhus eller en livsmedelsaffär. För dig som är någorlunda seriös med ditt köp, bör du gå till en affär med personal som kan sin sak. Inte bara ska personalen kunna hjälpa dig på ett bra sätt, det ska även finnas ett urval tillräckligt stort att du enkelt kan hitta en cykel som matchar dina behov. Det här är lättare sagt än gjort. 

Bor du i någon av landets större städer har du säkerligen flera sådana butiker att välja mellan när du ska köpa en cykel. Ett moment i sållningsprocessen kan då vara att kolla upp butiken på nätet. Hur ser recensionerna ut? Vad tycker tidigare kunder om bemötandet? 

Jämför priser

Med det sagt är inte ett bra bemötande allt – även om det givetvis är viktigt. Säkerligen kommer du att lägga ned ganska stora summor pengar. Bara smärre skillnader i pris – procentuellt sett – kan visa sig bli ganska många kronor. De flesta butiker har idag bra hemsidor där man enkelt kan se deras priser på nätet. Så är dock inte fallet med alla, och då kan det vara värt besväret att faktiskt ta sig till de olika butikerna för att fråga. 

Köpa cykel online

En del väljer att köpa cykel online. Det här finns det givetvis både för- och nackdelar med. Är man säker på sin sak och vet vilken cykel man ska ha, kan det vara ett bra alternativ. Ett problem kan vara om du inte är särskilt van med att meka. Visst kan butikens support på telefon vara mycket god, men är det verkligen lika bra som att ha en fysisk butik du kan ta cykeln till om något händer?