Dr. Martens skor

Det brittiska sko- och klädmärket Dr. Martens grundades av en tysk militärläkare och har behållt samma unika och bekväma design sedan dess. Dr. Martens är mer än något annat ett skomärke som syftar till att producera hållbara och bekväma skor av hög kvalité och slitstarkt material. De klassiska skorna från Dr. Martens var till en början svarta kängor som användes i militära syften men har nu blivit upptäckta av andra konsumenter för att användas i vardagen. Kängorna finns nu i flera olika färger och med sin tjocka sula och helgjutna passform finns det inte något bättre för dig och dina fötter.

Dr Martens skor – användning

Skor från Dr. Martens är kanske inte det första man tänker på att använda sig av vid en fin middag, men faktum är att det faktiskt finns många olika modeller av skorna. För kvinnor finns det både platta skor samt kängor med klack i olika färger. Klackskor som traditionellt sätt är skadliga för knän och leder blir plötsligt bekväma med Dr. Martens. Vad gäller skor för vardagsanvändning finns flertalet alternativ som passar din stil och bekvämlighet. Det finns höga skor från Dr. Martens men även låga, unisex såväl som speciellt anpassade för män, kvinnor och barn. Vissa skor lämpar sig bäst i stadsmiljö medan andra även klarar av terräng.

Att sköta om sina Dr. Martens

Skor från Dr. Martens är kända för sin höga kvalité och långa hållbarhet, men skornas livslängd beror inte enbart på producenten utan också hur väl du som konsument tar hand om dina Dr. Martens skor. Det är viktigt att vårda och ta hand om sina skor på ett rätt sätt så att de kan leva nästa lika länge som ägaren själv. Att lägga ner lite extra tid pengar på produkter för att kunna sköta om sina Dr. Martens skor kommer att vara värt det i det långa loppet. Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är lädret som måste skyddas utan även sömmar, band samt sulan.

Tips på skötsel av dina skor

  • Rengör dina skor – Använd en fuktig trasa, borte eller balsam för att ta bort smuts
  • Smörj in skorna med ett läderbalsam för att återfukta och skydda lädret
  • Impregmera – Detta är viktigt för att skydda dina skor från fukt och smuts och lädret från att spricka samt sömmarna från att multna bort
  • Sulorna – Om sulorna blir alltför nötta riskerar de att skada resten av skon, besök då en skomakare