Är det inte bara ett inbjudningskort som behövs? Men om du tänker efter så finns det faktiskt många olika trycksaker som kan göra er bröllopsfest till en välplanerad succé. Trycksaker som save-the-date kort, tackkort, bordsplaceringskartor och menyskyltar kommer garanterat ge både bröllopsparet och era gäster en bättre upplevelse.

För många är bröllop den största fest man har i livet och självklart vill ni då att allt ska vara perfekt. Trycksaker för bröllopet hjälper er att planera och organisera festen och det är ett enkelt sätt att se till att gästerna har all den information som de behöver både innan och under bröllopsfesten.

Förberedelser

Vid ett bröllop är det en hel del information som ska förmedlas till gästerna. Trycksaker hjälper er att förmedla den här informationen och det ser dessutom proffsigt ut med tryckt information. Det första som slår många är själva inbjudan till bröllopet men innan denna skickas ut kan det vara en god idé att skicka ut ett ”save-the-date” kort. Med ett sådant kort får gästerna möjlighet att boka in datumet långt i förväg och detta kort kan skickas ut trots att ni inte har alla detaljer på plats för att kunna skicka ur huvudinbjudan. Själva inbjudningskortet ska innehålla all väsentlig information som gästerna behöver inför bröllopet. Ett inbjudningskort är en viktig trycksak, det sätter själva tonen för bröllopet. Men det finns många andra trycksaker för bröllop förutom ett inbjudningskort som kan vara aktuella för er: Kanske skulle det vara bra med ett vigselprogram? Detta delas ut vid kyrkan eller vigselplatsen när gästerna anländer dit.

Programmet för själva festkvällen trycker ni på ett festprogram. Detta kan med fördel placeras vid varje gästs plats. Vid de enskilda kuverten kan ni även placera trycksaker som meny över vilka rätter som kommer att serveras under kvällen. Vid varje gäst plats kan ni även ha en namnskylt. Ett placeringskort och bordsnummer underlättar när gästerna ska hitta sina platser. Som du märker finns det en mängd trycksaker som underlättar under själva vigseln och festkvällen men glöm inte bort att skicka ett tackkort efter det att festen är över. Där kan ni tacka för gästernas medverkan och kanske även tacka för bröllopsgåvan.