Ska det serveras smörgåstårta på festen? Det är en populär festmåltid. De flesta tycker att det är riktigt gott, samtidigt som en välgjord garnering gör den tjusig att titta på. Att det dessutom är kall mat förenklar serveringen och logistiken en hel del. Men hur gör man egentligen för att beställa smörgåstårta? Det finns många aktörer som sysslar just med detta. Att beställa är enkelt, och de allra flesta är öppna för att baka tårtan helt enligt dina behov och önskemål.

Använd appar och tjänster online

Det mesta kan beställas från appar och hemsidor idag – och så även smörgåstårtor. En populär tjänst gör att du kan skriva in en adress och få upp konditorier i närheten, som dessutom kan leverera hem till dörren ett visst datum. Har du ett konditori nära dig som är ansluten till appen, är det väldigt enkelt att beställa en smörgåstårta.

Tjänsten är intuitiv att använda, och det går väldigt fort. Det finns ett formulär där du kan skriva in speciella önskemål, lägga till eller ta bort ingredienser och välja antal tårtor som ska bakas. I appen kan du direkt välja datum och tid för hemkörning – till en kostnad givetvis. Det här är kanske det smidigaste alternativet, men bristen på prisjämförelse (alla konditorier är inte anslutna) samt kostnad för hemkörning (går dock även att hämta ut) gör att det kanske inte är det billigaste.

Beställ smörgåstårta

Större matbutiker säljer ofta smörgåstårtor och kan även ta emot beställningar på att baka dem. De flesta uppmanar kunderna att vara ute några dagar i förväg om några speciella önskemål ska framföras. Det kan till exempel vara att den ska vara laktos- eller glutenfri, eller att vissa ingredienser inte får förekomma. De flesta större matbutiker erbjuder konkurrensmässiga priser, och du behöver sannolikt inte vara orolig för att betala ett starkt överpris. Det här är en fördel med den metoden – de större matbutikerna är ofta mycket namnkunniga och del av en större kedja. Skulle just den filialen brista finns det sannolikt goda möjligheter till kompensation – åtminstone om de är rädda om sitt rykte.

Någonting att förorda är dock att höra av sig till proffs som har erfarenhet av catering och smörgåstårtor. Detta innebär att man har alla möjligheter att påverka ingredienser såväl som utseende.