Du som är i behov av nya skor kanske grämer dig över idén att behöva gå runt på stan, ta dig in i och ut ur en hel rad affärer och prova en massa skor som kanske ser snygga ut, men till slut visar sig vara fel storlek, alltför dyra eller kanske rent utav tillverkade med dåligt material. Men det finns ett enklare tillvägagångssätt. Nu när vårt samhälle blir alltmer beroende av Internet, finns det även utmärkta lösningar för dig som vill shoppa i fred. Och vem har inte hört talas om att shoppa online? Det är dock inte så svårt som du kanske tror.

Så funkar det att köpa skor online

Du behöver endast fixa en skön sittplats åt dig själv – kanske i soffan med datorn i knäet – och logga in på skobutikens hemsida. Du kan använda dig av sidans smidiga söksystem, där du börjar genom att ange ditt kön och din skostorlek – så kommer du direkt till de skor som passar dig, och slipper bli irriterad för att just den sko du ville ha inte fanns i din storlek. Vet du vad du vill ha kan du slå in fler sökord i rutan – så som stil, märke, material eller färg – och klicka på Sök. Då var det bara att välja bland alla modeller som kommer upp!

I Sverige finns ett antal bra skobutiker och Footway är nu en av de största. Läs mer om grundaren Daniel Mühlbach här.

Därför blir det billigare online

Orsaken till att priset på skorna du köper online är billigare än det du får betala i den fysiska butiken är den hårda konkurrensen bland skotillverkare. Så funkar det: när du köper i butik väljer du oftast det första par som du faller för, för att slippa gå från affär till affär i ett evigt sökande efter det bästa erbjudandet. Via Internet är det dock mycket enklare att jämföra priser och välja det billigaste – därför tvingas onlinebutikerna att sätta ned sina priser, så att deras försäljning inte blir negativt påverkad. Och detta är ju utmärkt för dig som konsument.