Från sport och musik till teknik och historia — våra fritidsintressen spretar åt alla möjliga håll, med det enda gemensamma att det skänker oss glädje och stimulans. Men när det kommer till att hitta bra och användbar information underlättar det för allesammans med en länksamling bestående av granskade och godkända hemsidor. För de aktörer som vill öka sin synlighet kan det vara en god investering att börja synas på t.ex. list-hemsidor med verifierade sajter för att hamna i sökresultaten vid fler googlingar, och därmed bli upptäckta av de som intresserar sig för just hemsidans innehåll.

Underlätta för användaren genom detaljerade kategorier

Många internetanvändare är vana att tack vare tjänster från Google och liknande aktörer snabbt hitta resultat när de letar efter saker som kan väcka deras intresse. Sedan sökmotorernas behöver man inte längre vara expert på katalogisering för att hitta rätt bland nätets vindlande gångar, och med listor online kan användaren snabbt hitta vad hen söker. För att öka antalet sökträffar genom onlinelistor är det klokt att använda en systematisk approach till att skapa kategorier som är lätta att navigera mellan. En bra rubrik kan både väcka intresse och inspirera nya tankar, samtidigt som den snabbar på sökningen avsevärt för den användare som redan vet exakt vad hen letar efter.

Två fördelar och en nackdel med registrera sajter

  • Genom att ingå i katalogen över onlinelistans granskade sajter ökar sidans träff-frekvens märkbart, vilket underlättar för både sajtens ägare och för de användare som kommer ha glädje av att hitta till informationen på hemsidan.
  • En förteckning över granskade sidor ökar trovärdigheten och intygar att de är relevanta för läsaren, vilket är en viktig faktor när allt mer av innehållet på webben är av tveksam kvalité. Att öka förtroendet för hemsidan blir allt mer nödvändigt för den som vill nå genom det omfattande bruset.
  • Att registrera hemsidan kostar en slant för att den ska granskas och godkännas. För en sida med mycket trafik är avgiften i regel försumbar jämfört med andra kostnader för domännamn och liknande, men för en liten aktör inom nöje och fritid kan det innebära en kännbar utgift.