Modellen Chelsea boot är anrik och sträcker sig ända tillbaka till den viktorianska eran. Den fick sedan ett nytt uppsving och slog igenom på bred front och blev ikonisk under 1960-talet inom modskulturen. Det fanns bland annat en speciellt framtagen modell av Chelsea boots som bars av Paul McCartney och John Lennon i The Beatles som blev mycket populär och kallades för the Beatle boot. Besök chelseaboots.se för ytterligare modeller!

Idag finns det många olika modeller och tillverkningsmaterial; vanligast är läder, skinn och mocka. Kängan är ankelhög och dess kännetecken är den dubbla resåren på sidan av skon samt att den saknar snörning. Istället har den ofta en ögla på baksidan av skon som gör att den är lätt att ta på sig. I vårt klimat är modellen väldigt användbar och populär, framför allt under hösten och vintern.

Möt hösten i ett par stilrena Chelsea boots

Idag tillverkas Chelsea boots med olika typer av sulor; en del har den klassiska enkla lädersulan som passar bäst för milda höstdagar. Det finns också Chelsea boots som tillverkats för att passa vårt klimat bättre med tjockare sulor i till exempel gummi som kan stå emot väta och fukt bättre. Man kan även hitta modeller där man har bytt ut den klassiska resåren till en grövre resår. Eftersom modellen är så pass slimmad känns chelsea boots aldrig klumpiga.

Förutom att Chelsea boots är bekväma att gå i och lätta att ta av och på är de också klassiskt snygga och tidlösa skor. Med dessa kängor känner man sig alltid snyggt och elegant klädd. De är dessutom lätta att kombinera med olika modeller av långbyxor. Eftersom skorna har så raka linjer och saknar snörning och resåren gör att skon är så pass fotnära finns det inget som påverkar byxornas fall. Chelsea boots passar väldigt bra till kavaj och smala kostymbyxor eller jeans och är det självklara skovalet när det är dags att svida om från sommar till höst.